bóle męstruacyjne

Chcesz podzielić się opinią o lekarzu lub preparatach leczniczych? Polecamy najlepszych specjalistów.
Awatar użytkownika
Guziczek12

bóle męstruacyjne

Post autor: Guziczek12 »

czy wy tez cierpicie tak podczas miesiączki
Awatar użytkownika
Redegawa

Re: bóle męstruacyjne

Post autor: Redegawa »

Warto znaleźć dobrego ginekologa ,ja chodze do pani dr. W Uchman w Szpitalu św. Elżbiety bardzo sympatyczna i kompetentna osoba. Też miałam bóle menstruacyjne ale przepisała mi odpowiednie leki ,zrobiła badania i teraz wszystko jest ok. Teraz z powodu epidemii trzeba się najpierw zarejestrować telefonicznie, wiadomo taki wymóg, ale udziela wszelkich niezbędnych informacji.
Awatar użytkownika
klameczka

Post autor: klameczka »

Bolesne okresy to prawdziwa udreka.. sama latami walczylam z tym problemem az udalo sie zmniejszyc go do minimum. Nie wiedzialam ze to kwestia hormonow ktore byly niewyregulowane.. przez to mialam rozne cykle i problemy z pms. Teraz biore ovarin i problem sam sie rozwiazal
Awatar użytkownika
maniaczka

Post autor: maniaczka »

moze warto sie udac do lekarza? takie bole nie są normalne... u mnie w szpitalu Medicover zdiagnozowali endometrioze. Tez bardzo cierpialam, zwijalam sie z bolu. aktualnie jestem w trakcie leczenia
Awatar użytkownika
Balimaina

Post autor: Balimaina »

Mnie bardzo pomogła antykoncepcja. Wcześniej to faktycznie przechodziłam przez straszne bóle.Potem miesiączka trwała tydzień, masakra okropna. Teraz mam spokój. Miesiączka trwa 3 dni nie jest obfita a po bólu ani śladu. Dodatkowo anty bardzo mi pomogła na trądzik https://antykoncepcjanamiare.pl/dwuskla ... a-tradzik/ Wczesniej nie potrafiłam sonbie z tym dać rady.
terminą

Post autor: terminą »

Ja to szczerze sie boje skutków ubocznych antykoncepcji, moje koleżanki mają czesto bóle głowy i spadek libido...

ochronnik simtec
Awatar użytkownika
Balimaina

Nie ma sie czego obawiać, trzeba szczerze porozmawiać ze swoim lekarzem i wtedy on będzie umiał dobrać taką anty , jaka będzie najbardziej odpowiednia. Ja też początkowo miałam problemy ale z czasem sie udało i teraz nie wyobrażam sobie abym mogła inaczej.
terminą

Post autor: terminą »

A jakie w takim razie stosujesz pigułki jesli mozna spytac?
Awatar użytkownika
Balimaina

Biore belarę.
Martyńka

Post autor: Martyńka »

Mnie lekarz polecił tabletki na uregulowanie hormonów ovarin pomogło i mam mniej bolesne miesiączki
maskała

Post autor: maskała »

Balimaina pisze: ↑28 wrz 2020, 19:25 Nie ma sie czego obawiać, trzeba szczerze porozmawiać ze swoim lekarzem i wtedy on będzie umiał dobrać taką anty , jaka będzie najbardziej odpowiednia. Ja też początkowo miałam problemy ale z czasem sie udało i teraz nie wyobrażam sobie abym mogła inaczej.
ja tak samo, nie żałuję że się zwróciłam z tym problemem do lekarza
Awatar użytkownika
piotrowska

Post autor: piotrowska »

Rzeczywiście przy tabletkach antykoncepcyjnych te bóle znacznie się zmniejszają, ja biorę vines kilka lat i naprawdę nie miałam nigdy takich boleści jak wcześniej, poza tym miesiączki są znacznie mniej obfite i tak nie męczą, a to nie koniec zalet stosowania takiej antykoncepcji
ODPOWIEDZ