bolesna miesiączka
Chcesz podzielić się opinią o lekarzu lub preparatach leczniczych? Polecamy najlepszych specjalistów.
- jozaza
Re: bolesna miesiączka
moj okres to koszmar, najpierw pms, że wszyscy przede mną uciekają, tak jestem rozdrażniona z byle powodu, potem bardzo bolesny okres, tyle dobrego, że znalazłam skutreczne tabletki na taki ból vemonis femi, to najmocniejsze co można kupić bez recepty
- piotrowska
Post autor: piotrowska »
Bolesne miesiączki to może być też objaw groźnej endometriozy, więc ja bym nie ryzykowała i poszła z tym do lekarza, miesiączka wcale nie musi boleć. Przekonałam się o tym kiedy trafiłam do szpitala medicover, tam mają najlepszych specjalistów od endometriozy, wykonują skomplikowane zabiegi i przede wszystkim mają specjalny sprzęt diagnostyczny. Można też liczyć na pomoc dietetyka i fizjoterapeuty a dieta i ćwiczenia są bardzo ważne bo przynoszą ogromną ulgę i mogą zahamować rozwój choroby
- Guziczek12
Post autor: Guziczek12 »
okres to prawdziwa udreka.. sama latami walczylam z tym problemem az udalo sie zmniejszyc go do minimum. Nie wiedzialam ze to kwestia hormonow ktore byly niewyregulowane.. przez to mialam rozne cykle i problemy z pms. Teraz biore ovarin i problem sam sie rozwiazal
- monia
Mój ginekolog powiedział mi że bolesne miesiączki takie jakie mam to może być też objaw groźnej endometriozy, nie można tego absolutnie bagatelizować bo jak choroba sie rozwinie czeka Cię bardzo trudny zabieg, niepłodność i wiele innych groźnych dolegliwości
Post autor: gośka »
u mnie bolesne miesiączki kiedyś też były normą ale stosuje teraz hormonalną antykoncepcję i chyba dzięki niej się tych bolesnych miesiączek pozbyłam. Odkąd biorę tabletki vines widzę też poprawę w wyglądzie i kondycji włosów, skóra też bez wyprysków, gładziutka
Post autor: basieńka »
Właśnie antykoncepcja hormonalna tutaj może się okazać bardzo pomocna w takich problemach. A wiele osób myśli, że ona tylko zabezpiecza nas przed ciążą. W sieci jest np strona https://antykoncepcjanamiare.pl/antykon ... -na-miare/ gdzie można znaleźć wiele cennych informacji właśnie odnośnie skutków ale tych pozytywnych przyjmowania hormonów.
Post autor: gabryśka »
U mnie niestety był wielki problem z zajściem w ciąże. Odwiedziłam naprawdę sporo klinik i nikt nie potrafił mi pomóc w tym problemie. Dopiero w klinice https://parens.pl/ doktor zajął się mną profesjonalnie, miałam wykonanych dużo badań i od razu leczenie, które przyniosło pozytywny rezultat. Za kilka miesięcy będę rodzić.