Czy ktoś z Was zmaga się z tym problemem? Ne mówię o maluszkach, ale już o takich dzieciach 5+. Gdzie się udać z tym problemem? Do psychologa? Do pediatry?
Ja się udałam do lekarza pierwszego kontaktu, a on mnie już dalej pokierował (m.in. polecił zrobić podstawowe badania, żeby wykluczyć infekcję). Polecam stronę www.suchyporanek.pl jest tam m.in. napisane jak przygotować się do takiej wizyty, mnóstwo porad, baza lekarzy itd. Ściągnij sobie dzienniczek mikcji, bo na pewno lekarz będzie się pytał o te wszystkie dane, które tam będziesz wpisywać.
Dzięki, zapoznam się. Masz na mysli te pliki pdf czy lepiej aplikację z tej strony? Jak długo powinnam to prowadzić? W przyszłym tygodniu umówię się do pediatry.
Ze strony suchyporanek możesz sobie ściągnąć aplikację i w niej notować częstotliwość mikcji, moim zdaniem właśnie tam najwygodniej zapisywać - przynajmniej nic się nie zgubi
Ada pisze: ↑28 lut 2020, 14:58
Dzięki, zapoznam się. Masz na mysli te pliki pdf czy lepiej aplikację z tej strony? Jak długo powinnam to prowadzić? W przyszłym tygodniu umówię się do pediatry.
Ja ściągnęłam sobie aplikację ze strony (jest darmowa), bo to był dla mnie najwygodniejszy sposób (zdarza mi się gubić kartki). Dzienniczek prowadziłam dla własnej obserwacji, jak długo problem był Przydawał się tez na wizycie u lekarza.
A czy któraś z Was miała może do czynienia z alarmem wybudzeniowym? Myślę o tym od jakiegoś czasu, ale mam obawy, że dziecko będzie czuło się mało komfortowo...