Coach kariery

Chcesz podzielić się opinią o konkretnej firmie? Daj znać.
Miłka123

Coach kariery

Post autor: Miłka123 »

Myślę, że wiele z nas nie zdaje sobie sprawy, jak istotne jest wsparcie profesjonalisty w obszarze świadomego budowania ścieżki zawodowej. Sama byłam tego totalnie nieświadoma dopóki, dopóty natrafiłam na filmik na Youtube odnośnie wykorzystania metody Design Thinking w projektowaniu kariery. Zaczęłam zgłębiać temat i okazało się, że można za granicą zrobić kurs Designing Your Life, aby mieć kwalifikacje do tego, by świadczyć usługi doradztwa zawodowego. Podobno nie jest to takie proste. No to drążę dalej i natrafiłam na informację, że pani Patrycja Polaczuk-Rutkowska jest pierwszą w Polsce osobą, której udało się ukończyć taki kurs. No to lecę dalej :) Umówiłam się z nią na konsultacje kariery online. Okazało się, że pani Patrycja to nie byle jaki coach, to coach kariery, która bardzo rzetelnie podeszła do mojej sytuacji i wypracowała ze mną coś, co całkowicie zmieniło moje nastawienie do pracy i wiary w siebie. Konkludując moją super długą wypowiedź. Uważam, że coach kariery to nie przereklamowany zawód. Pewnie znajdują się mniej lub bardziej solidni doradcy, ale generalnie jak trafimy na kogoś z kwalifikacjami, to nawet tak jak w moim przypadku - zrządzenie losu - może okazać się czymś, co na zawsze odmieni nasz los! Szukajcie, a znajdziecie - Miłka123.
lovus20a

Re: Coach kariery

Post autor: lovus20a »

W sumie ja Wam powiem, że to jest mocno związane z ryzykowaniem, ale jeśli już, to ja bym w to poszła, bo chcę, żeby mówiono o mnie kobieta biznesu i na pewno będę się w tym kontekście rozwijać. Nie chcę mieć żadnych problemów, niech to się naprawdę sprawdzi. Co wy na to? Jak zostać taką bizneswoman?
ODPOWIEDZ